Rmstudiopro

Programul evenimentelor speciale organizate de 1 Decembrie în Cluj-Napoca

Posted in SOCIAL by RMphotography on 29/11/2011

De 1 decembrie Primăria Cluj-Napoca îi invită  pe clujeni să ia parte la evenimentele  speciale organizate cu ocazia Zilei Naționale a Romaniei.

Lista evenimentelor  începe cu  Slujba religioasă  de la ora  9:30 – Te Deum la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului și Clujului.  Sărbătoare va continua de la ora 10.00 cu momentul în care  oficialitațile clujene vor depune flori la Monumentul “Glorie Ostasului Roman” din Piața Avram Iancu, urmat de  defilarea gărzii de onoare a Diviziei 4 Infanterie “Gemina”.

După defilarea gărzii de onoare, la Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor va avea loc o scenetă istorică interactivă, prin care se va recrea atmosfera socială din prajma Zilei de 1 Decembrie 1918 din Cluj. Elevi de la Liceul de Coregrafie și Artă dramatică “Octavian Stroia” vor da citire Marii proclamații de la 1 Decembrie 1918.

Un alt eveniment organizat de Primarie cu ocazia Zilei Naționale este expoziția “Cluj-Napoca și Marea Unire”, care va avea loc începând de miercuri, 30 noiembrie 2011 și până duminică,  4 decembrie,  la Biblioteca Academiei Române. Clujenii vor avea ocazia să vadă documente, manuscrise și cărți istorice privind Unirea de la 1918. Expoziția este organizată în parteneriat cu Arhivele Naționale Cluj și Academia Română Cluj. Intrarea va fi liberă, iar orarul de vizitare este între 10:00 si 16:00.

Nu va lipsi nici spectacolul tradițional organizat cu ocazia Zilei Naționale a României, de la ora 16:00. Evenimentul va avea loc în Piața Unirii.  În prima parte a spectacolului clujenii vor avea ocazia să îi asculte pe  interpreții de muzică populară Veta Biriș, Dumitru Farcaș, Gheorghe Zamfir, acompaniați de orchestra “Cununa Transilvană” și ansamblurile folclorice “Romanașul”, “Tradiții” și “Craișorul”. De la ora 18:30 clujenii vor avea parte de muzică folk, oferită de interpreții Magda Pușcaș, Ioan Onișor și Emeric Imre. Iar de la ora 19.00 va intra pe scenă formația Sistem.

Ziua se va sfarși cu retragerea cu torțe pe traseul Piața Lucian Blaga – strada Napoca – B-dul Eroilor – Piata Avram Iancu  și va avea loc de la ora 19:45, iar de la ora 20:00 va avea loc tradiționalul foc de artificii din Piața Avram Iancu.

Tot cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Primaria Cluj-Napoca va da startul iluminatului festiv.

De Georgiana Hinoveanu

 

Anunțuri

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. luminita said, on 01/12/2011 at 15:45

  mie nu mi se pare interesanta ziua asta eu nu am fost niciodata la ea si nici nu am partcipat niciodata dar cred ca e o sarbatoare frumoas la milti mi de 1 decembrie

  • RMphotography said, on 01/12/2011 at 15:50

   e o sarbatoare natioana de care trebuie sa ne bucuram, iar ca si apreciere nu e neaparat necesar sa participi la astfel de manifestari, poti sa te bucuri si sa fi mandra ca esti romanca in felul in care este cel mai relevant pentru tine.

   La multi ANI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: