Ştirile RMphotography

Se modernizează lumea sau suferim doar un fenomen de renaştere din propria cenuşă după modelul phoenix?

Posted in SOCIAL by RMphotography on 21/10/2011

“Ce a fost va mai fi şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare. “ ( Regele Solomon în cartea sa, Eclesiastul).

 

Un documentar realizat de National Geografic demonstrează că Solomon avea dreptate.  Conform acestui material   omenirea se întoarce la ce şi-au dorit şi cei care au tarit cu 2000 de ani înaintea noastră,  iar dorinţele şi ideile omului uită  de graniţele temporale şi se întâlnesc într-un punct comun.

 

Documentarul intitulat  “Tehnologia Romană”  dezvăluie că ideile omului modern nu sunt noi  ci sunt doar o continuare a ceea ce romanii au început, ca de exemplu: inventarea costumului de baie, dinamica oraselor metropolitane, lupta pentru succes şi  dorinţa de a cucerii lumea, organizarea jocurilor sportive ( şi moarte multor sportivi) , interesul faţă de arhitectură şi chiar faţă de o medicină  bazată  pe mijloace cât mai performante.

 

Prima parte a documentarului  mai dezvăluie şi secretele utilizate de romani pentru construirea Colosseumului, un obiectiv istoric  pe care în ultimul an aproximativ 6 milioane  de turişti din toată lumea  au dorit  să-l viziteze.  Printre aceste secrete se numară  un ingredient  foarte special provenit “din inima unui vulcan” adică rezultat  din erupţiile Vezuviului, care este considerat  unul dintre cei mai periculoşi vulcani din lume.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: