Ştirile RMphotography

Tu ce fel de sef esti?/ Ce fel de sef ai?

Posted in SOCIAL by RMphotography on 05/09/2011

Mai puţin de 1 din 5 persoane îl consideră pe bossul lor un prieten apropiat. Sunt genul de indivizi care reuşesc să te facă să te simnţi mizerabil, mai puţin productiv sau chiar să te îmbolnăvească fizic. Dar sunt şi şefi sau manageri care produc un efect opus şi tratează fiecare angajat ca pe o fiinţă umană nu doar ca un mijloc prin care să-şi vadă atinse scopurile.

Când Tom Rath a discutat cu angajaţii care depindeau de Sandra, ceea ce l-a uluit a fost varietatea descrierilor pe care angajaţii i le făceau, atunci când încercau să identifice ceea ce făcea ea cel mai bine. Unul dintre angajaţii Sandrei spunea că Ea a fost primul manager care i-a dat spaţiu să se manifeste. Ea era acolo oricând avea nevoie de ea, fără a privi peste umărul lui în fiecare zi. O altă angajată aprecia faptul că Sandra trecea să vada ce mai face ea şi familia ei. Lucrul acesta o ajuta să fie mai eficientă în ceea ce făcea, fiind genul de persoană care simnte permanent nevoia de a i se acorda atenţie.
Angajaţii care au o relaţie apropiată cu managerul lor au de 2,5 ori mai multe şanse de a fi satisfăcuţi de munca lor. Gallup a cerut celor peste 8 milionae de oameni să reacţioneze la enunţul „Şefului meu sau altcuiva de la serviciu se pare că le pasă de mine ca persoană”, ajungându-se la concluzia că persoanele care sunt de acord cu acest enunţ probabil vor rămâne mai mult în organizaţia respectivă, au clienţi mult mai dedicaţi firmei şi sunt mai productivi.” Numai 17% dintre angajaţi menţionează faptul că managerul a făcut „o investiţie în relaţia noastră” în ultimele 3 luni.
Organizaţia Gallup a descoperit că persoanele cu cei mai buni prieteni la serviciu sunt mai precauţi în ceea ce priveşte protecţia muncii, sunt răsplătiţi cu mai multă loialitate din partea clienţilor şi sunt membri ai unor echipe de muncă profitabile. Angajaţii care declară că au cei mai buni prieteni la serviciu, atunci când sunt comparaţi cu cei care nu au un asemena prieten, aveau:
-cu 43% mai multe şanse de a raporta că li sau recunoscut eforturile sau că au fost lăudaţi în decursul ultimelor 7 zile
-cu 37% mai multe şanse de a raporta că cineva de la serviciu i-a încurajat în privinţa evoluţiei lor
-cu 27% mai multe şanse de a avea sentimentul că sarcinilelor sunt în armonie cu misiunea companiei
-cu 27% mai multe şanse să nutrească sentimentul că opiniile lor contează la locul de muncă
-cu 21% mai multe şanse ca, la locul de muncă, să facă zilnic ceea ce pot ei mai bine
Numai 3 din 10 milioane de persoane din baza de dată admit cu fermitate că au cel mai bun prieten la serviciu, în timp ce restul de 7 din 10 nu au un astfel de prieten. Cei care nu sunt ferm siguri în privinţa existenţei celui mai bun prieten al lor la serviciu, sunt în mod drastic mai puţin implicaţi în joburile lor: numai 8% dintre aceştia se consideră implicaţi. Dacă nu eşti ferm convins că ai cel mai bun prieten la serviciu, şansele de a te implica în muncă se cifrează la 1 din 12. În contrast dintre cei care sunt ferm de acord că au cel mai bun prieten la serviciu, 56% sunt implicaţi şi numai 11% sunt total neimplicaţi. În general angajaţii care sunt ferm de acord ca au la serviciu cel mai bun prieten au de şapte ori mai multe şanse de a se implica zilnic în munca lor.
un material preluat de pe blogul lui adrian
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: