Ştirile RMphotography

Cei trei alpinişti care au atras atenţia presei clujene săptămânile trecute au ajuns în India.

Posted in SOCIAL by RMphotography on 23/08/2011

Vlad Căpuşan, Lea Urs şi Joco Biro şi-au pertecut săptămână în India. În ultimele zile ei au avut prilejul să cunoască o parte din cultura şi viaţa de zi cu zi a Indiei, după care traseul lor a continuat spre Kashmir, regiunea de nord a Indiei cu altitudini de peste 2000 de metri, favorabilă procesului de aclimatizare de care au nevoie pentru reuşita acestei expediţii în Himalaya.

“În 17 august am ajuns în capitala Indiei- New Delhi un oraş fenomenal unde contrastul dintre sărăcie şi dezvoltare urbană este uimitor. Timp de 2 zile am încercat să vizităm partea mai puţin turistica a oraşului captând nişte imagini şocante.
Delhi este un oraş extrem de aglumerat cu o populaţie de peste 13 milione de locuitori, iar în multe parţi ale capitalei infrastructura, dar şi condiţile decente de trai, lipsesc cu desăvârşire. India este ţara unde totul se negociază iar preţurile stabilite la început nu reflectă costul final.
Am reuşit să ajungem şi în Agra, un oraş situat la 210 km la sud de Delhi -aici se află Taj Mahalul, una din cele 7 minuni ale lumi , o construcţie monumentală făcută din marmură albă.
În oraşele din centrul Indiei, poţi întâlni la orice colţ zeci de maimuţe care te surprind prin energia lor. Cămilele sunt folosite pe post de cai iar în cele mai multe cazuri sunt înhămate la căruţe sau la transportul diverselor mărfuri.
Am pornit, în cele din urmă, spre Kashmir în vederea unei ture de aclimatizare” a declarat Vlad Căpuşan, liderul grupului.

De Georgiana Hinoveanu
Foto: Vlad Căpuşan

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: