Ştirile RMphotography

Borbely: Este clar ca nu vom desfiinta taxa de prima inmatriculare

Posted in SOCIAL by RMphotography on 14/04/2011

„Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a spus ca „este clar” ca taxa de prima inmatriculare nu va fi desfiintata. El a precizat ca in circa doua saptamani va fi gasita o solutie si se va stabili daca se impune modificarea OUG din 2010 privind taxa auto.

Legea care este acum in vigoare este agreata de Comisia Europena, pentru ca toata lumea plateste taxa de prima inmatriculare, indiferent ca este masina noua sau veche. Cine inmatriculeaza in Romania, plateste. Din punct de vedere juridic, trebuie sa mai analizam si, in doua saptamani, vom veni cu o solutie daca trebuie sa modificam sau nu legea„, a declarat Laszlo Borbely, convins ca aceasta taxa nu va fi desfiintata in Romania.

De altfel, Guvernul a decis constituirea unei comisii care va stabili, in maximum doua saptamani, daca opinia Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene (privind ilegalitatea taxei de prima inmatriculare) impune modificarea legislatiei referitoare la taxa auto.

Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a aratat, intr-un punct de vedere exprimat la cererea unei instante romanesti, ca taxa de prima inmatriculare incalca legislatia Uniunii Europene, deoarece creeaza un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.

Pe de alta parte, ministrul mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca, incepand de saptamana viitoare, programul „Rabla” va putea fi accesat si de cei care doresc sa cumpere autovehicule electrice. Acestia vor primi in locul unei masini casate sase vouchere, in valoare totala de peste 5.000 de euro.

Valoarea acestei facilitati este de pana la 25% din pretul masinii, dar nu mai mult de 5.000 de euro. De altfel, ministrul Borbely, citat de Mediafax, a mai spus ca in perioada urmatoare vor fi organizate diverse targuri de masini electrice.”

 

sursa: stirile protv

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: