Ştirile RMphotography

Primul blog caruia i s-a cerut inchiderea in instanta

Posted in SOCIAL by RMphotography on 14/02/2011

Unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri români, speriat de dezvăluirile şi conexiunile făcute pe acest blog, a decis că e cazul să-mi închidă gura. Răzvan Petrovici, finul lui Virgil Măgureanu, a cerut în instanţă închiderea acestui blog pentru că mi-am permis, aici, să pun cap la cap mai multe informaţii publice, apărute deja, disparat, în presă. Am prezentat, în materialul „De ce mor, unul după altul, administratorii lui Răzvan Petrovici„, condiţiile în care au murit, într-un interval extrem de scurt,  patru dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai finului lui Măgureanu.

Pentru că sunt ziarist de investigaţii cu o vechime de 21 de ani şi nu am întâlnit până azi un caz similar, în care patru administratori ai unor societăţi coordonate de aceeaşi persoană să moară în condiţii suspecte, am considerat că este de datoria mea să prezint anomalia descoperită. Asta cu atât mai mult cu cât, în cel puţin două dintre decese (cazurile Stavre şi Onica), rudele suspectează existenţa unei mâini criminale.

Deşi toate informaţiile publicate de mine sunt verificate şi corespund adevărului, Petrovici susţine că mint. El spune că nu are legătură cu firmele prezentate în material (Univers’All Trading SRL, Tichet Plus Services SRL, GFS Services Romania SRL etc.), sau nicio legătură juridică cu persoanele decedate (Bogdan Stavre, Paulian Onica, Romulus Dănăilă, Gheorghe Buruiana şi Cristinel Petcu).

Deoarece aproape toate informaţiile prezentate de mine sunt publice şi pot fi accesate de oricine ştie să folosească un motor de căutare folosind cuvinte cheie precum „petrovici”, „bogdan stavre”, „univers’all”, „gheorghe buruiană” etc., este greu de înţeles cum crede cetăţeanul Petrovici că poate obţine condamnarea mea şi închiderea acestui blog de investigaţii.

Cei care mă cunosc ştiu că unul dintre cele mai mari defecte ale mele este să caut şi să obţin documente pentru fiecare afirmaţie pe care o fac în materialele de investigaţii, iar în materialele de opinie spun deschis tot ce am de spus.

Numai că acţiunea lui Petrovici m-a descumpănit, oarecum, prin vehemenţa cu care a fost lansată şi mă simt, practic, hărţuit, mai ales că nu am nici timp şi nici bani să umblu prin instanţe şi să achit onorarii pentru avocaţi.

Dacă oricine te poate da în judecată şi-ţi poate închide gura până se va dovedi că spuneai adevărul, atunci trebuie să mergem la culcare. Pentru că tocmai asta mi se întâmplă mie. Petrovici m-a dat mai întâi în judecată cerând închiderea blogului, publicarea de scuze, plata unor daune etc., dar pentru că primul termen pentru judecată a fost stabilit la 10 martie, a intentat o nouă acţiune prin care cere, în regim de urgenţă (Ordonanţă preşedinţială) închiderea blogului până se va decide pe fond dacă cele afirmate de mine sunt reale sau inventate. Aşa se face că pe 12 ianuarie am avut primul termen la Judecătoria sector 3, dar pentru că nu am avut avocat am cerut amânare. Pe 9 februarie am amânat din nou, deoarece avocatul pe care-l găsisem a avut o altă urgenţă în ziua procesului, iar următorul termen s-a fixat pentru 23 martie.

Ceea ce mi s-a părut la fel de îngrijorător ca solicitarea agresivă de închidere a acestui blog a fost faptul că Răzvan Petrovici mă consideră vinovat şi de comentariile care însoţesc materialul postat de mine. El a depus ca probă la dosar toate comentariile celor care şi-au permis să-şi spună părerea cu privire la cele scrise de mine. Printre ele sunt şi cele ale părinţilor lui Bogdan Stavre, cel care s-a sinucis în condiţii dubioase şi despre care părinţii săi afirmă că a fost ucis de mafia Univers’all. „Sunt convins ca fiul meu a fost omorat de capii mafiei de la Univers’All. Primul telefon pe care l-a primit a fost menit sa verifice daca e acasa, iar al doilea sa il scoata din casa pentru ca asasinii platiti sa poata pune mana pe el” – a declarat tatăl îndurerat al lui  Bogdan Stavre, pentru un cotidian constănţean. La fel, printre comentatori sunt şi persoane din imediata apropiere a lui Petrovici, persoane care dezvăluie, pe răspunderea lor, amănunte extrem de interesante despre familia finului lui Virgil Măgureanu.

Cine este Răzvan Petrovici? Căutaţi pe google şi veţi afla. Ceea ce nu găsiţi acolo voi publica eu, pe acest blog. Sau în cotidianul Curentul, unde lucrez acum, sau pe alt blog pe care mă voi muta în cazul în care acesta va fi închis.

Citeşte mai mult: http://badeadan.blogspot.com/2011/02/razvan-petrovici-finul-lui-magureanu.html#ixzz1Dy8vrLoc
Under Creative Commons License: Attribution

Anunțuri

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Poate ca nu ştii, dar

  POŢI SĂ EVIŢI SĂ FII AMENDAT DE POLIŢIA RUTIERĂ, DACĂ AI PRODUS UN ACCIDENT AUTO UŞOR, FĂRĂ VICTIME

  Sigur, şi tu ar trebui să ştii acest lucru, ca fiind posibil şi legal de mai bine de 5 ani, adică de la 01 iulie 2009.
  În trafic, însă, am asistat la multe blocaje auto generate de maşini ciocnite în accidente uşoare şi apoi lăsate pe loc, în mijlocul străzii sau a intersecţiei, cu şoferii certându-se între ei, gesticulând si vociferând la telefoanele mobile, în aşteptarea unui echipaj al poliţiei rutiere, pentru constatarea accidentului. Şi stau, bieţii de ei, stau să aştepte venirea Poliţiei Rutiere, care, atunci când apare, le explică fiecăruia dintre şoferi care e partea lui de vină, atunci când e cazul.
  Apoi, nu puţini dintre cei implicaţi în accidente uşoare, nesoldate cu victime, la constatarea Poliţiei Rutiere, mai rămân şi fără permisele de conducere, plus că plătesc şi amendă şi – dacă nu rămân fără permis – sigur se aleg şi cu puncte de penalizare, ce se trec în „cazierul” rutier.
  Şi vine imediat şi mintea românului cea de pe urmă, deşi e deja prea târziu.
  Pentru că, în momentul întocmirii actelor de constatare de către Poliţia Rutieră, degeaba mai vin domnii şoferi şi se miorlăie pe lângă poliţişti: „uitaţi, că acum ne înţelegem, putem să mai completăm actul de constatare amiabilă?”.
  Dar replica poliţiştilor, invariabil, va fi mereu aceeaşi: „ştiţi, e prea târziu, ne pare rău, ar fi trebuit să va înţelegeţi amiabil înainte să ne chemaţi pe noi, cei de la poliţie”; după care, în cele mai multe cazuri, ambii (sau măcar unul din ei) rămân fără permisele de conducere.
  Mai multe subtilităţi despre modul în care poţi evita să fii amendat de Poliţia Rutieră, în cazul în care ai săvârşit un accident rutier uşor, fără victime, vei descoperi în capitolul 9 al cărţii „MAESTRU ÎN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE – cum să devii”.
  Mai multe despre această carte vei descoperi accesând link-ul:
  http://www.maestrii-succesului.ro


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: