Ştirile RMphotography

De maine, dispar cartile de munca! Cum ti se va calcula vechimea de anul viitor?

Posted in SOCIAL by RMphotography on 31/12/2010

Cartile de munca, in forma pe care o stim cu totii, vor fi retrase de la 1 ianuarie 2011. Toate informatiile inscrise pe aceste carnete, respectiv vechimea in munca, salariile castigate si locurile de munca ale angajatilor, vor fi preluate in registrul electronic de evidenta a salariatilor, pe care angajatorii il completeaza deja de cativa ani. Eliminarea carnetelor de munca in varianta fizica face parte din programul Guvernului de informatizare a administratiei publice.

Potrivit reprezentantilor Inspectiei Muncii, angajatorii nu vor mai fi obligati, de la 1 ianuarie 2011, sa completeze carnetele de munca cu datele salariatilor, toate acestea fiind preluate in varianta electronica.

De asemenea, celor care se angajeaza pentru prima data dupa 1 ianuarie nu li se va mai completa carnet de munca in varianta fizica.

Toate datele cuprinse in cartile de munca deja existente au fost transferate in baza de date a Casei Nationale de Pensii, iar carnetele au fost scanate.

Pana la jumatatea anului, Casa de Pensii va inapoia cartile de munca titularilor, care le vor pastra pentru eventuale erori aparute in sistemul electronic.

Din ianuarie, toate datele de identificare ale salariartilor din Romania, precum si istoricul profesional vor fi inscrise in registrul de evidenta al salariatilor, pe care angajatorii au obligatia sa il completeze si sa il trimita lunar Inspectoratelor Teritoriale de Munca.

Pe baza acestor registre electronice se completeaza baza de date cu fiecare modificare aparuta in parcursul profesional al angajatilor (data angajarii si a concedierii, majorari sau miscorari de salariu, reincadrari), astfel incat la data iesirii la pensie casele judetene de pensii vor avea toate datele necesare la calcularea punctajului de pensie.

sursa: incont.ro

Anunțuri

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. stefania said, on 01/01/2011 at 19:38

    De cel putin 3 ani se vehiculeaza aceasta idee, pana acum n-au fost pregatiti si iata, 2011 aduce, se pare, aceasta schimbare. Sper ca sa aiba cel putin 2 backup-uri pentru bazele de date, ca altfel riscsa foare mult, iar noi, bietii angajati, de oriunde, nu vom mai avea ani munciti… ‘vorba volant, scripta manet’ sau, o baza de date se poate pierde, daca nu o si listeaza, macar din cand in cand…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: