Ştirile RMphotography

Bogat V.S Sarac

Posted in SOCIAL by RMphotography on 19/09/2010

Probabil toti cunoastem cocalarii de mall si bineinteles femelele acestora pitipoancele. Si bineinteles ca ati vazut multe materiale si ati citit multe articole despre aceste fenomene ale secolului nostru.

Sincer sa va spun acest material nu vrea sa vorbeasca despre acestia si specia lor. Insa ceea ce voi spune in urmatoarele randuri este o constatare in urma unei analize voi vorbi despre o „specie” total opusa de cea mentionata mai sus.

Sa nu mai tot lungesc vorba si sa revin la subiectul pe care doresc sa il abordez, deoarece te afecteaza in mod direct chiar daca nu esti constient/a de asta.  De ce te afecteaza direct?? Sincer chiar e o intrebare buna. Iti voi raspunde cu o pilda/ istorisire ca apoi sa revin la mall.

“Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porţii lui, plin de bube, Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar şi câinii venind, lingeau bubele lui. Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui. Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti. Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu, Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi. (Luca 16, 19-31)

Acum sigur e-am idus mai mult in ceata, sigur te intrebi ce legatura are aceasta istorisire scurta si VECHE cu tine cu omul modern sau mai bine spus omul post modern, fastman, fastwoman fastfood 😉

Nu stiu daca voi ati observat vreodata dar in ultima vreme prin mall-urile noastre extraordinare traiesc niste persoane care au grija de resturile noastre lasate si nu ma refer la cei care fac curat si „aranjeaza” mesele  ci la cei care traiesc de pe urma resturilor noastre. Sun oameni care mananc ceea ce noi lasam. De nenumarate ori m-am simtit extrem de prost in urma servirii mesei in polus sau iuliussi vreau sa va explic de ce…. Mie imi place sa privesc oamenii sunt asa complexi sunt asa diferiti, si e foarte interesant sa urmaresti aceste persoane care se plimba printre mese, studiaza, aleg o persoana care e pe cale sa se ridice de la masa si in cazul in care ramne ceva ei „vaneaza” asa zisele „gunoaie” ale noastre. In prima fza e destul de greu sa iti dai seama cine sunt acestia, cel mai usor ii recunosti dupa incaltaminte se vede. Hainele sunt destul de „ingrijite” pentru a se putea „camufla” in lumea celr bogati. Acesti Lazari ai societati noastre trec zilnic pe langa noi, linlnic ne privesc in ochi si ne cer resturile noastre.

Acum las la atitudinea vostra sa va analizati ep voi si sa vedeti daca va comparati cu pilda spusa mai sus. Sper ca in viitorul cat mai apropiat sa reusesc sa vorbesc cu una din aceste persoane si sa aflu mai multe din povestea lor.

Pana atunci astept parerea voastra si alte informatii despre acesti oameni.

Toate cele bune.

Anunțuri

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. CM said, on 19/09/2010 at 19:46

    Interesant c-ai observat, Radu. Nu m-as fi gandit. Adevarul e ca mananc in mall o data sau de doua ori pe an…
    Apreciez spiritul tau de observatie!

    • radumorea said, on 19/09/2010 at 19:47

      ms mult CM probabil acum vei observa si tu ;))) si le vei lasa si lor ceva


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: