Ştirile RMphotography

Norocos, ghinionist sau binecuvantat?

Posted in SOCIAL by RMphotography on 24/05/2010

Toti avem tendinta in functie de ceea ce ni se intampla sa ne consideram mai mult sau mai putin norocosi. Insa exista situatii in care nu stim exact daca prin ce trecem este o dovada de noroc sau nu.

Dupa cum stim, intotdeauna se poate… si mai rau.

Frane Selak este un cetatean croat nascut in 1929, care a lucrat aprope toata viata ca profesor de muzica. Pana aici nimic deosebit, aceasta poate fi viata normala a oricarui om care nu trece prin experiente prea solicitante. Insa cazul profesorului de muzica este cu totul diferit. Acesta a supravietuit unei deraieri de tren, unor accidente foarte grave de masina, unui accident aviatic, unui accident de autobuz, mai exact a fost calcat de autobuz, unei masini in flacari, pentru ca apoi sa castige 1 milion de dolari la loterie!
„Norocul” a fost întotdeauna de partea lui sau invers, profesor de muzică croat Frane Selak (născut în 1929) este bine cunoscut pentru foarte multe accidente mortale din care scapă spectaculos.

Prima sa experienţa aproape de moarte a început intr-o zi rece, în ianuarie 1962, când  Selak a fost pe un tren la Dubrovnik.trenul in care circula Selak a cazut, intr-o prapastie unde a stat in apa inghetata a unui rau incident in care au murit  17 pasageri iar el a reuşit să scape, cu un un braţ rupt, zgârieturi minore şi vânătăi.

Un an mai târziu,  Selak a fost in   zbor de la Zagreb la Rijeka brusc atunci când o uşă de la avion s-a desprins si avionul s-a prabusit. Accidentul a avut 19 persoane decedate, cu toate acestea, Selak a fost destul de norocos să aterizeze pe o claie de fân, si s-a trezit în spital cu leziuni minore.

In 1966, sa întâlnit cu al trei-lea accident în timp ce se deplasa cu un autobuz, care sa prăbuşit şi a fost aruncat într-un râu. Au fost patru oameni morţi, uimitor de Selak a reuşit să scape nevătămat.

În 1970, Selak  conducere  o masina care  dintr-o dată  a luat foc. El a fost norocos pentru ca a reusit sa sara din masina innainte ca aceasta sa explodeze.
În 1995,  Selak a fost în Zagreb atunci un autobuz l-a  lovit, din nou,nici de aceasta data nu a fost nimic grav in afara catorva leziuni.

În anul următor, în timp ce conducea printr-un drum de munte, un camion a scapat de sub control si s-a indreptat spre  Selak care a evitat accidentul si a sarit intr-o prapastie, unde a aterizat pe un copat iar sub el a explodat masina la o dstanta de 200 m.

Desi pana aici ar putea fi considerat cel mai ghinionist om din lume, lucrurile aveau sa se schimbe in anul 2003, cand a reusit sa castige marele premiu al loteriei din Croatia, 1 milion de dolari. Dupa acest moment norocosul ghionionist a refuzat sa mai zboare cu avionul spunand ca nu vrea sa isi mai testeze norocul. Nici macar el nu stie daca ar trebui sa se considere cel mai norocos sau cel mai ghinionist om din lume.

Anunțuri

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. stefana said, on 24/05/2010 at 17:24

    autobuz, care sa prăbuşit… s-a prabusit, radu draga


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: