Ştirile RMphotography

Sfaturi pentru masa de Paste

Posted in SOCIAL by RMphotography on 25/03/2010

Perioada premergatoare sarbatorilor reprezinta un moment de varf pentru activitatea comerciala, astfel ca presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu, a dispus controale pe tot parcursul lunii martie.

Sunt verificate produsele specifice sarbatorii pascale (cozonac, produse de patiserie, ciocolata si produse de cacao, vopsea de oua, vin etc.), produsele de post, peste si preparate din peste, produsele textile, serviciile din turism si serviciile de infrumusetare.

Comisarii ANPC acorda atentie sporita verificarii conditiilor de comercializare a alimentelor, respectiv:
• vanzarea produselor in locuri autorizate ;
• caracteristicile organoleptice ale produselor
• respectarea datei durabilitatii minimale sau a datei limita de consum, stabilite de producator;
• respectarea temperaturilor la pastrarea si expunerea produselor in vederea comercializarii;
• incadrarea colorantilor utilizati la vopseaua de oua, in lista celor admisi conform Ordinului nr. 438/ 295/ 2002 pentru aprobarea Normelor privind aditivii alimentari destinaţi utilizarii în produsele alimentare pentru consumul uman.

Pentru produsele preambalate se verifica, in plus, starea ambalajelor (integritate, etanseitate, salubritate); respectarea cantitatii nete sau a volumului net declarate de producator; modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare si caracterizare ale produselor; afisarea  pretului in mod vizibil si intr-o forma neechivoca.

Recomandari pentru consumatori

Siguranta si sanatatea pot fi protejate prin atentia sporita acordata informatiilor despre produs, locului de comercializare si conditiilor in care este vandut produsul respectiv. Recomand consumatorilor sa cumpere numai din locuri autorizate. Produsele expuse spre vanzare pe trotuare, in portbagajele autoturismelor etc., chiar daca sunt vandute la un pret mai mic, reprezinta un risc pentru cumparatori”, a declarat presedintele ANPC.

Carnea de miel
• Cumparati numai din macelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate in piete;
• Carnea trebuie sa prezinte stampila sanitara-veterinara ;
• Carnea sa fie elastica si sa nu prezinte suprafata lipicioasa si urat mirositoare ;
• Carnea achiziţionata se va transporta in conditii igienice, cat mai repede si se va depozita la temperaturi de refrigerare, respectiv, 0 – 40C.

Citeste mai multe aici

3 Răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cazare pensiuni said, on 26/04/2011 at 18:45

    Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

  2. ancutzajurna said, on 25/03/2010 at 00:39

    … e… lasa ca romanul tot roman e… se ospateaza de sarbatori cat pentru tot anul si pe urma umbla pe la spitale cu indigestii si altele de genul acesta….

    • radumorea said, on 25/03/2010 at 00:40

      in privinta asta cam asa e, cert este faptul ca trebuie odata si odata sa ne invatam minte nu? si eu unul incerc sa imi fac datoria de a „sfatui” daca pot spune asa ;))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: