Ştirile RMphotography

O minune!

Posted in PENTRU SUFLET by RMphotography on 03/03/2010

Te întrebi ce e o minune? Ei bine, e greu de definit. După părerea mea, orice lucru care nu stă în puterea omului să-l înfăptuiască şi orice lucru care te uimeşte, e o minune. Orice lucru care depăşeşte capacitatea ta de înţelegere şi te determină să îţi pui întrebări, e o minune.

E o minune faptul că, dintr-un fir de praf în care a fost suflată viaţă, a apărut omul, o fiinţă atât de complexă şi de minunată, cu o minte care funcţionează în chip atât de surprinzător, fiind capabilă să stocheze mii de informaţii şi să facă conexiuni şi cu o „inimă” în stare să se bucure şi în acelaşi timp să se şi întristeze, cu alte cuvinte să simtă. E o minune cum din doar două celule poate lua fiinţă o nouă făptură, o nouă viaţă, la început atât de fragilă şi dependentă de cei din jurul ei, însă cu timpul tot mai matură şi mai capabilă să-şi poarte singură de grijă. E o minune cum toate celulele din trupul nostru pot lucra împreună asigurând viaţa şi o funcţionare atât de perfectă a organismului, totul sub coordonarea unui organ atât de mic cum e creierul. E o minune faptul că în fiecare dimineaţă te trezeşti având viaţă în tine şi e tot o minune faptul că într-o zi, în mod surprinzător, aceasta îţi este luată, fără ca ceilalţi să mai poată face ceva. E o minune să vezi cum poate creşte un fir de iarbă sau o floare, atât de gingaşă şi frumoasă. Venirea primăverii în care natura capătă din nou viaţă şi se regenerează e de asemenea o minune. Un greiere cântând în iarbă în miez de noapte e o minune. Faptul că Pământul se află în locul cel mai favorabil existenţei şi dezvoltării vieţii şi faptul că acesta se învârte în aşa fel încât după fiecare seară e din nou dimineaţă, e o minune. Existenţa miliardelor de stele colorate şi a Lunii care înfrumuseţează bolta cerească pe timpul nopţii sunt o minune.

Probabil că toate aceste lucruri au devenit obişnuite pentru noi şi nu ne mai impresionează, iar atunci când ne gândim la minuni, ne gândim la lucruri spectaculoase, pe care nu le întâlnim zi de zi. Însă, dacă stăm să ne uităm cu atenţie, aceste lucruri care pentru noi sunt obişnuite sunt cu adevărat deosebite, cu atât mai mult cu cât nu ţin de noi şi de capacităţile noastre de a face ceva. Ci toate există şi sunt posibile datorită unor mâini atotputernice care coordonează totul şi care înfăptuiesc totul într-un mod aşa de minunat şi original. De aceea, atunci când avem nevoie de o minune, tot ce trebuie să facem este să ne uităm la noi, minuni vii ce umblă pe două picioare, sau să privim pe fereastră şi ne vom da seama că Cel care a putut să facă toate aceste lucruri în chip atât de minunat, poate să facă orice, nimic nu-i este cu neputinţă.

Claudia M.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: