Ştirile RMphotography

Logan Pick-up a ajuns în SUA!!!!!

Posted in LA GRAMADA by RMphotography on 08/02/2010

Dacia Logan Pick-up stă la baza primului pick-up electric construit şi vândut vreodată în lume. Acesta a fost dezvoltat de compania americană Electric Motor Cars (EMC) şi a fost prezentat de Des Moines Motors, un fost dealer Chrysler, informează automarket.ro
Foto: Automarket.ro
„Modelele sunt asamblate şi create în România. Deocamdată avem doar trei exemplare, care au ajuns în State vineri, 5 februarie. Pe lângă pick-up, vor exista versiuni electrice ale lui Logan MCV şi lui Logan Van, urmând să avem la dispoziţie în urmatoarele săptămâni circa 100 de maşini electrice care vor fi scoase la vânzare. Cele trei versiuni de caroserie vor fi disponibile în curând şi pentru drive test. A mai rămas să găsim şi dealerii care să vrea sa comercializeze acest tip de maşini”, a declarat Gene Gabus, omul de afaceri care deţine Des Moines Motors.

Foarte interesant este faptul că primele date tehnice ale versiunii electrice Logan Pick-up sunt mai mult decât îmbucurătoare pentru fanii acestui tip de maşini. Astfel, autonomia totală a unui astfel de model este de 420 de kilometri, iar încărcarea completa are loc în trei ore la o priză.

În condiţiile în care aceste cifre se vor dovedi reale, modelul electric semnat EMC va realiza un adevărat record pentru un model electric de pe piaţă. Cea mai bună autonomie a unui vehicul 100% electric îi aparţine unui model creat în 2003 într-o serie limitată de compania AC Propulsion. Acesta era denumit Tzero şi putea să parcurgă 400 de kilometri după o singură încărcare. Însă dacă AC Propulsion Tzero costa pe atunci 220.000 de dolari, preţul anunţat pentru modelul bazat pe Logan Pick-up este de 38.000 de dolari.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: