Ştirile RMphotography

Apocalipsa din 2012 o noua ocazie de a scoate bani

Posted in TIMP LIBER by RMphotography on 08/02/2010

Conform unui articol din ziarul Libertatea, cei care au prezis sau mai bine spus cei care au „decodat” calendarul maiasilor s-au inselat amarnic, deoarece un grupde cercetatori au restudiat inscriptiile si au trebuit sa recunoasca faptul ca nu e vorba de sfarsitul lumii ci este vorba despre incheierea un alt ciclu.

Oamenii de ştiinţă din Mexic au realizat un studiu prin care demonstrează că sfârşitul Terrei nu va veni pe 21 decembrie 2012.

Aceştia susţin că o inscripţie de pe piatra Coba, care se află în Peninsula Yucatan, sud-estul Mexicului, spune că în 2012 se va încheia doar unul dintre ciclurile calfoto simbol, arhivă EPAendarului Maya, făcut cu 3.144 de ani înaintea celui roman.

„În modul de gândire al civilizaţiei Maya, acesta este doar un ciclu care se încheie, ei nu s-au gândit niciodată la această zi(n.r. 21 .12. 2012) ca la o dată catastrofică. I s-a dat o altă semnificaţie acestei viziuni pe care noi, populaţia maya, o avem despre această tranziţie”, a explicat savantul Mexican Jose Huchim, arheolog la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie (INAH) din Mexic şi cel care conduce studiul legat de calendarul mayaş.

În luna martie cercetătorii vor merge în Yucatan şi în Guatemala, pentru a se consulta cu şamanii din regiune, aceşti preoţi şi vraci tradiţionali ai comunităţii maya, urmând să înregistreze mărturiile lor pe suport video şi audio.

Civilizaţia maya a creat acest calendar pentru a marca datele importante din trecutul şi viitorul ei, gravate în piatră.

Calendarul maya are 13 cicluri de câte 144.000 de zile, iar ciclul actual se încheie pe 21 decembrie 2012.

Evident cititorii nu s-au lasat mai prejos si fiecare si-a dat cu parerea. Mai jos voi prezenta cateva comentarii pe marginea acestui subiect:

„nimeni nu stie ziua aceea
despre sfirsitul lumii nimeni nu stie decit dumnezeu au mai fost in istorie multe preziceri”

foarte adevarat
sfarsitul nu va veni pe 21 dec, ci pe 22 , comic, nu-i asa? ironic spun k pana sa vina apocalipsa, ne autodistrugem…razboaie nucleare, experimente secrete si lista contiua. oricum sa nu o luati pe campuri, traiti-va viata in mod demn, fiti onesti si nu va lasati prada nepasarii fata de oameni si natura. cu asta inchei, trebuie sa imi iau pastilele, noroc k am internet la psihiatrie 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: