Ştirile RMphotography

A fi sau a nu fi… rrom

Posted in SOCIAL by RMphotography on 04/02/2010

In lumea de astazi discriminarea este cea mai puternica arma cu care se poate distruge o persoana sau chiar o cultura. Da in jurul nostru e greu sa nu remarcam acesti oameni mai inchisi la culoare pielii (unii), ei cu mustete mari si imbracati la costum, iar ele cu fuste marii si cololarate, da, toti ii vedem, dar nu stiu cati am incercat sa ii cunoastem sa ii intelegem sa le cunoastem istoria, traditia.

E mult mai comod sa analizam presa, dupacum se vede nu e tocmai o sursa buna din care ai putea sa inveti despre o civilizatie, despre o cultura. De ce? Cum putem vedea atat presa romaneasca cat si cea internationala defavorizeaza aceasta cultura, defavorizeaza acesti oameni.

Presa prea putin a prezentat faptele intradevar bune ale acestei culturi. Prea putin a prezentat traditiile, respectul care il au fata de liderii lor, un lucru care noua ca si cetateni romani ne cam lipseste. Tot ce stim despre ei e faptul ca sunt un popor nomad, care doar vand lucruri contrafacute, care fura si multe alte lucruri negative. Cati am incercat sa privim in ochii copiilor in ochii celor care nu au apucat sa provoace raul si sa le citim speranta si dorinta de mai bine. Raspunsul e simplu, nici eu nici tu. Asta ne face pa amandoi la fel de vinovati pentru ceea ce devin ei in fiecare zi.

Suntem la fel de vinovati pentru furturile provocate, deasemena suntem al fel de vinovati pentru lipsa de educatie si asta se poate vedea in atitudinea care o am fata de ei cand apar in scoli langa noi, putem vedea reactiile noastre.

Nu e usor sa fi rrom, atata timp cat ura, sila sunt indreptae spre tine. Cred ca noi ca si popor mai avem inca multe de invatat de la ei si cea mai importanta lectie e faptul ca trebuie sa fim oameni. Sa apreciem fiecare gest, sa ii iubim pe cei care ne arunca o privire urata, sa iubim chiar daca stim ca ne nastem proscrisi. Chiar daca toata media ii prezinta ca pe niste finite care provoaca doar raul in jurul lor,chiar daca doar asta vrem sa vedem un lucru pe care nu il putem vedea si citi e ceeace ascund in inima lor.

Nu e usor sa accepti mai usor e sa judeci…

Anunțuri

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. yonne said, on 06/02/2010 at 18:16

  stii care e faza… ca depinde de persoana. de exemplu in spania cei care sunt disxriminati sunt romanii… dar intotdeauna poti face diferenta…. si ajungi sa ti se spuna: „eu stiam ca natia voastra e asa, dar tu esti diferit/a”.

  cred ca in mare parte fiecare isi poate forma propria imagine despre sine… atat in fata lui cat si in fata celorlalti 😀

 2. yonne said, on 05/02/2010 at 00:13

  true

  • radumorea said, on 05/02/2010 at 00:33

   nu e usor sa fi discriminat… dar sincer trebuie sa ii admiram pe cei ca ei deoarece ne suporta zilnic… si mai rezista. sper ca cineva care e in situatia discriminarii sa isi spuna opinia…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: