Ştirile RMphotography

Cand? Cum? Unde ? De ce?

Posted in PENTRU SUFLET by RMphotography on 02/02/2010

Din categria materiale fara inspiratie face parte si ceea ce veti citi mai departe.
Stau de ceva veme in mall cu speranta ca voi gasi ceva despre ce sa scriu sincer ma tot uit in jur si nu vad nimic interesant, nu vad nimic ce ar putea sa fie catusi de putin fascinant, am terminat deja 1L de cola, nervii si ficatul ce sa mai spun sunt terminat de multaaa vreme.
Defapt cred ca mi-a venit in minte despre ce sa vorbesc, sincer ceea ce mi-a adus inspiratia sau mai bine spus cine m-a inspirat a fost calendarul. Chiar de ce calendaru? Pai e 2 Februarie sau e luna Februarie cica luna indragostitilor, asa ca voi incerca sa tratez aceasta zi „minunata”. Trebuie sa marturisesc ca anul acesta sunt de partea ceaialalta a baricadei, stiti voi cei indragostiti si ceilalti, ei anul acesta fac parte din tabara „ceilalti”.
Sa revin la ideea de 14 Februarie si anumela faptul ca de cand am intrat in mall nu am putut sa nu remarc ca toate magazinele sunt pline de reclame ROSIIIIIIII aaa sa nu uit de inimioare sau inimi imense (depinde de bugetul magazinului) toate avand un singur scop. Si acela de te face sa intri in magazin, evident si de a cumpara ceva. Dar chestia ciudata e ca reclamele (majoritatea) se adreseaza barbatilor iar produsele doamnelor. In fine… cred ca e luna in care fetele incep sa zambeasca mai mult partenerului, sau cele care nu au un partener incearca sa gaseasca unul (cred ca e valabil si invers nu vreau sa condamn partea feminina), cert e ca daca un cuplu e certat sunt sanse foarte mari ca sa se impace (evident eu fac exceptie).

Stau linistit pe canapeaua mea unde scriu si peste tot vad cupluri, mai fericiti sau nu, dar cert e ca fiecare dintre ei asteapta ziua de 14 Februarie, cred ca persoanele mai romantice incep sa se framante cu diverese declaratii (asta imi aminteste de concursul organizat de milka), cei mai nerabdatori stiu ca ar cam trebui sa inceapa sa isi faca rezervare la un restaurant nu de alta dar se aglomereaza.
Sincer anii trecuti eu eram cel romantic, de cand intram in luna Februarie toata atentia imi era indreptata spre ea si ce sa fac (colegii pot sa spuna cel mai bine, ce atent eram la cursuri si seminarii sau sesiune), cert e ca trebuie sa admit faptul ca e cel mai frumos, da intradevar e frumos te framanti cu astfel de chestii, dar uitandu-ma acum in ceaialalta tabara trebuie sa spun ca e intradevar si foarte ciudat, poate chiar nebunesc.

Da chiar e ciudat, de ce seiubesc oamenii? Ce e asa special la ceaialalta persoana incat sa imi dau o buna bucata de vreme ei? Care e lucrul care ma face sa iubesc? Imperfectiunea ei? Imperfectiunea mea? Cred ca sunt cateva intrebari care ne framanta sau cel putin pe mine da si asa ca am incercat sa caut o definitie a dragostei o definitie care sa imi raspunda la toate intrebarile. Cert e ca am tot cautat si doar intr-un singur loc am gasit un raspuns concret si cel mai plauzibil. Si acesta se gaseste in Sf.Scriptura in cartea1 Corinteni capitolul 13 de la versetul 1 pana la versetul 13:
1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, Sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.
2 Şi chiar dacă aş avea darul proorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încît să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu Sunt nimic.
3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.
4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
6 nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr,
7 acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul.
8 Dragostea nu va pieri niciodată. Proorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.
9 Căci cunoaştem în parte, şi proorocim în parte;
10 dar când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.
11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.
12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.
13 Acum, deci, rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Pe baza definitiei date mai sus ma gandeam sa organizez un concurs (cu premii chiar dar din lipsa fondurilor nu este ci f nici un concurs), in care sa va provoc sa scrieti cate o dedicatie de dragoste, un gand frumos, orice ar ava legatura cu data ce se apropie. Nu de alta dar poate altii nu sunt asa inspirati ca tine si spera sa ii ajuti.

AM UITAT SA SPECIFIC CA POTI SA SCRI DEDICATIA INDIFERENT CA ESTI SAU CA NU ESTI INDRAGOSTIT…

POBABIL NU ESTI O PERSOANA INDRAGOSTITA SAU DACA ESTI NU ITI OLACE SA SCRI SAU SA COMPUI DEDICATII, ASA CA TE PROVOC SAU ITI SUGEREZ SA SCRI ORICE, ORICE I-AI SPUNE EI/LUI.

Anunțuri

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Raluca C said, on 13/02/2011 at 18:46

  🙂 Radu,sincer iti spun ca aceasta cugetare a ta asupra iubirii m-a surprins intr-un mod placut.Imi place sinceritatea cu care e abordat subiectul si faptul ca in spatele randurilor se ascunde o inima care a simtit si simte ce a scris.Un mic sfat insa as vrea sa-ti dau:sa-ti amintesti intotdeauna ca aceasta este adevarata definitie a dragostei,1 Corinteni 13.De ce?Pentru ca El a creat-o.

 2. claudia said, on 10/02/2010 at 15:38

  Dragostea…e o parte importantă din viaţa fiecăruia dintre noi. Acest lucru se vede în felul în care se manifestă oamenii peste tot în jurul nostru, dar şi în faptul că am ajuns să o sărbătorim, să îi dedicăm o zi din fiecare an. Ce o face însă aşa de specială? De ce ne bucură aşa de tare când o găsim şi ne doare când o pierdem? De ce e ea elementul care ne leagă de ceilalţi şi ne uneşte cel mai tare?

  Fiecare percepem dragostea diferit. Pentru un copil, dragostea e atunci când, după ce a căzut, vine repede mama lui, îl ia în braţe şi îl sărută. Un adolescent se bucură de dragoste atunci când fata care lui i se pare simpatică îi zâmbeşte suav, sau atunci când părinţii îi dau banii de care avea nevoie pentru a-şi cumpăra ultimul model de telefon. Pentru un tânăr, dragostea e ceea ce simte în timp ce îşi aşteaptă nerăbdător iubita la colţul străzii. Un soţ sau o soţie vor percepe dragostea ca pe sprijinul pe care îl găsesc în persoana de lângă atunci când trec prin probleme, ştiind că nu sunt singuri, că nu trebuie să poarte poverile de unii singuri. O bunică va înţelege dragostea ca o bucurie, văzându-şi nepoţii cum aleargă şi se joacă, sau acea bucurie care vine din faptul că, după ani de zile în care a împărţiţ şi bune şi rele cu partenerul ei de viaţă, acesta vine şi, cu dragoste, îi aşează pe umăr şalul atunci când îi este frig şi o sărută pe frunte.

  Poate că motivul pentru care în natura fiecăruia dintre noi, fie copil fie bătrân, este dragoste, e pentru că Dumnezeu, Creatorul nostru şi al întregului Univers, Cel care ne-a făcut după Chipul Său, este dragoste. Dragostea Lui însă, spre deosebire de a nostră, e nelimitată şi nu ţine cont de cât de mult Îl iubim noi în schimb.

  Un film care pe mine m-a impresionat foarte mult legat de acestă temă este Fireproof, iar melodia Love is not a fight surprinde foarte bine ideea acestui film. Ea spune că dragostea e ca un adăpost în mijlocul furtunii puternice, e pace în mijlocul războiului. Faptul că în momentele dificile şti că ai în jurul tău persoane care te iubesc şi pe care te poţi sprijini, îţi oferă siguranţă şi linişte şi îţi dă putere să treci peste toate. Mai departe, cântecul spune că dragostea nu e o luptă, însă e ceva pentru care merită să lupţi. Acesta e fraza care pe mine personal m-a impresionat cel mai mult. Atunci când iubeşti o persoană nu trebuie să te lupţi cu ea să facă lucrurile aşa cum doreşti tu, ci din contră, să lupţi pentru a o păstra aproape de tine. Tocmai pentru că dragostea pentru ceilalţi e o parte aşa de importantă în viaţa fiecăruia dintre noi, tocmai pentru că ea e adăpost şi pace, e un lucru pentru care merită să luptăm să îl păstrăm şi în care merită să ne investim timpul nostru şi energia noastră.

 3. netgear said, on 08/02/2010 at 23:53

  Dedicatie de la mine,pentru toti fanii mei:viata fara voi e ca:zebra fara dungi,scara fara trepte.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: