Ştirile RMphotography

PROCONSUL

Posted in PENTRU SUFLET by RMphotography on 29/10/2009

De ceva vreme tot aud despre noile piese ale trupei Proconsul si despre faptul ca ei canta muzica crestina. Citind diverse post-uri si comment-uri pe blogul trupei, am ajuns la concluzia ca intradevar s-a  schimbat ceva in atitudinea trupei cu privire la creatiile lor. Versurile au un nou inteles, muzica un nou „sens”. Sa-i „citim” deci pe Proconsul vorbind despre asta si despre noul lor album, gata sa fie lansat: „Sens unic”.

Contrast Media: De 10 ani Proconsul canta cantece de dragoste.  Odata cu ultimele creatii Proconsul,  intelegem ca iubirea din cantecele voastre a capatat noi valente. E adevarat?  De ce?

Proconsul: Da, este adevarat. A capatat noi valente pentru ca si constiinta noastra a capatat noi valente de-a lungul celor zece ani de cariera. Inima noastra este mai “moale”. Duhul nostru este mai “subtire”. Avem un nou sens al existentei – Sensul Unic.

Contrast Media: Aveti o noua abordare pentru promovarea noului vostru album, “Sens unic”.  Pe blogul vostru ati facut apel la initiativa fanilor in a va ajuta sa promovati  acest material.  De ce o astfel de actiune “libera” si nu  campanie strategica cu casa de productie? Exista  o noua modalitate prin care doriti sa va apropiati de public?

Proconsul: In trecut nu eram asa de implicati in problema promovarii, astfel ca am facut uz de o metoda clasica, comuna, impusa de casa de productie. Acum avem o popularitate mai mare si asa ca abordam o comunicare mult mai naturala, directa, transparenta si sincera cu publicul nostru. Putem fi, in sfarsit, noi insine!

Contrast Media: Ati declarat intr-o emisiune recenta ca piesa  “Sunt al Tau” este dedicata lui Dumnezeu.  De asemenea,  ne-a sarit in ochi  modul in care va adresati fanilor vostri pe blog. Ce inseamna Dumnezeu pentru voi si pentru activitatea voastra?

Proconsul: Dumnezeu este totul si prioritatea numarul unu in orice actiune a noastra.

Contrast Media: Ce ecouri are noul single “Sunt al Tau”. Cum percep  oamenii faptul ca piesa are un mesaj,  hai sa spunem, neobisnuit?

Proconsul: Din nefericire, piesa este mai mult apreciata de publicul “obisnuit”, decat de cel declarat credincios. In final credem ca perceptia va fi, in mare parte, buna, pentru ca Dumnezeu se va ocupa de acest lucru… doar e piesa Lui.

Contrast Media: Suntem curiosi cum va arata clipul la acesta piesa (“Sunt al Tau”).  Exista deja  idei cu privire la realizarea lui?

Proconsul: Clipul va arata ca un fel de colaj cu instantanee de la concertele noastre. Pana aici nimic nou, insa suntem siguri ca regizorul va transforma totul in ceva inedit.

Contrast Media: Probabil ca stiti, exista  mai multe trupe (unele chiar foarte bune) in Romania care canta muzica dedicata lui Dumnezeu, iar mesajul crestin sta la baza creatiilor lor. Ce parere aveti despre aceasa zona a muzicii? Cunoasteti astfel de trupe? Cunoasteti fenomenul muzicii crestine contemporane? (In SUA se poate vorbi chiar de o industrie)

Proconsul: Noi stim ca exista PUTINE trupe bune care canta ceea ce se numeste “muzica de inchinare”. Si asta se intampla deoarece acest gen de muzica nu este sustinut nici de producatori, dar nu este nici acceptat si receptat pozitiv de catre publicul larg, datorita necunostintei. Cu toate acestea, muzica crestina contemporana ia amploare (chiar daca cu pasi mici) si in Romania. In SUA este cu adevarat o industrie.

Contrast Media: Sunteti muzicieni care scriu si canta pentru romani.  Acum, cand foarte multi se orienteaza inspre exterior, ce va tine legati de Romania?

Proconsul: Cu sinceritate va spunem ca ne tine varsta. Insa, nebanuite sunt caile Domnului… Oricum “a te orienta” nu e tot una cu “a reusi”. Noi mai avem de confirmat si de implinit multe in Romania si indurarile Lui se innoiesc in fiecare dimineata. Daca El va dori sa “ne orientam” spre afara… o vom face, pentru ca doar asa suntem siguri ca vom putea pune egal intre “a te orienta” si “a reusi” 🙂

Contrast Media: Ce  impact credeti ca va avea acest nou album ? Credeti ca faptul ca inca ne aflam in binecunoscuta criza ii va face pe oameni mai receptivi la mesajul vostru de pe noul album?

Proconsul: Mai bine ar fi sa ne intrebati ce impact “speram” sa aiba albumul. Noi speram ca va fi destul de puternic incat sa confirme o crestere in plan profesional si spiritual. Cat despre criza – aceasta e o minciuna crasa, inventata de conducatorii lumii, pentru a-i saraci si oprima si mai mult pe cei si asa saraci si nestiutori. Oamenii lui Dumnezeu nu trec niciodata prin crize create de om. Dorim, intr-adevar, ca publicul nostru sa fie mai receptiv ca niciodata la mesajul transmis de noi si sa ne gasim cu totii pe acelasi drum cu Sens Unic.

Contrast Media: Ce ne pregatiti la lansarea oficiala, pe 28 noiembrie la Sala Palatului? Ne puteti oferi cateva detalii din culise?

Proconsul: Pregatim un spectacol bine organizat, cu tehnica de ultima ora, lumini si sunet occidentale si cu regie artistica. Am invitat alaturi de noi si doi mari artisti, Dida Dragan si Marcel Pavel – doua voci excelente, potrivite cu muzica Proconsul. Restul… e de vazut si de ascultat.

Contrast Media: Cateva cuvinte pentru vizitatorii fideli ai site-ului Contrast Media.ro?

Proconsul: Toate gandurile voastre, bune si lipsite de judecata, ne dau noua, formatiei Proconsul, viata. Ignoranta si obtuzitatea ne anihileaza. Avem nevoie de viata! Fiti binecuvantati in Isus!

postat de Contrast Media

Anunțuri

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristy said, on 29/10/2009 at 23:56

    suna tare! Sunt curios sa-i vad dupa lansare:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: